bang bang bang--sat


Hidup bergantung pada banyak pilihan. Yang mahu berdiri satu kaki ataupun dua kaki. Yang mahu menjadi atau tidak mahu menjadi. Tapi hidup gua banyak bergantung pada status pemikiran gua. Apa yang kita rasa memang tak sama dengan orang lain rasa. Apa yang gua makan tempoh hari dengan hajjar juga taksama dengan apa yang orang lain makan masa tempoh hari. Jadi pilihan terletak pada kita. Tepuk kepala pusing telinga.

Beda, kan.

Bila mana kita bercakap soal keliru atau terasa hati. Gua tentunya orang yang menjaga hati. Gua rasa orang lain berpendapat sama. Masing masing mahu menjaga dan dijaga.   Kita salah, kita minta maaf. Tapi bila bab keliru, kita jadi tepu.Kita taktahu apa yang kita jagakan itu perlu dijaga atau tidak perlu dijaga.

Macam gua jaga rambut gua lah bagai menjaga bulu bulu badan gua juga. Sampai satu masa gua rimas, gua ambil keputusan potong rambut gua. Gua takfikir perasaan rambut gua cuma yang gua tahu mesti pendek dan selesa. Acapkali tahun makan tahun, gua sedar yang gua bersalah pada rambut gua. Ini semua gara gara rambut gua sudah tidak mahu kembali panjang. Yang sebenarnya rambut gua terasa. Bukan terasa hati. Sebab rambut gua tiada hati. Mungkin terasa rambut.

**
Hari ini hari hati pecah gua. Gua cuba tampung dengan mimik muka jim carey gua. Tampung punya tampung tetap juga gua lemah dan lemau. Gua maki diri gua. Gua pukul diri gua. Gua tahan air mata jernih gua.

Tapi gua tewas. Gua jatuh lagi. Dan gua ketawakan diri gua buat sekelian kali hahahahahahahahahahahahaha.
Gua terjatuh tangga lagi. Gua segan dengan orang yang nampak gua tadi. Lalu gua ajak depa semua ketawa sama sama dengan gua. hahahahahahahahaha.

Memang bang bang bang bangsat. hahahahahahaha.

5 comments:

Anonymous said...

bang bang apa tu bang . oh bangsat.hahahahhahahahahhahahha

Anonymous said...

bang bang apa tu bang . oh bangsat.hahahahhahahahahhahahha

gadiest ❤ said...

hahahhaah..kelakar la akak nieyh!!
bila akak jatuh tangga??

aliza zeke said...

jangan salahkan ku jgn salahkan ku..aku makin keliruuuuuuuu..hehe

YF said...

Ni dah kenapa ni menyanyi malam malam ni;p